0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Blog varázs

A tökfaragás titkai

Megvettük a hatalmas narancssárga tököt és most ott csücsül az asztalon. Mi pedig tanácstalanul nézünk össze mi legyen? Ezen a gondon próbálunk meg segíteni ebben a bejegyzésben.

Milyen tököt vegyünk?

Sok méretben és fajtában árulnak tököt, ma már szinte úton-útfélen. Nagyáruházakban, piacokon, de nálunk még szó szerint az út szélen is ki vannak rakva a faragni való tökök.

A legegyszerűbb bánni a közepes méretű tökkel, de ha konkrét elképzelésünk van, jobb ha előre megtervezzünk mit is zeretnénk és ahhoz igazítjuk a tökvásárlást.

Az érett tök egyszínű narancssárga.

 

 

 

A faragás

Először tisztítsuk meg a tököt, majd óvatosan, vágjuk le a tetejét egy éles késsel, mint egy kalapot. Ezután kanállal vagy kézzel szedjük ki a belsejét. Ebben nyugodtan kérhetjük a gyerekek segítségét.

A legszebb oldalra egy alkoholos filccel rajzoljuk fel a mintát és óvatosan vágjuk ki. Ha kész tegyünk egy mécsest a tök közepébe.

Festés

Különleges tök technika a tök festése. Mi miniont készítettünk. Tisztítsuk meg a tököt, majd száraz ruhával töröljük meg. A tököt akril festékkel fessük, ne hígítsuk, hanem egyenesen vigyük fel a tökre. A minion szeme bébiételes üveg tetejéből készült és ragasztópisztollyal rögzítettük.

Egy régi projektünk volt a tökhajó. A lukakat sima fúrógéppel fúrtuk, a vitorlát egy hurkapálca tartja. A képet a sárgarépa ágyuk teszik teljessé.

 

 

Szeretnék még ilyen kreatív ötleteket kapni!

 

Rémes szórakozást!

Virág

Kedvet kaptál az alkotáshoz? Próbáld ki halloween varázsdobozunkat!

 

A doboz 10 kreatív feladatot tartalmaz. A doboz a feladatok részletes leírását és hozzávalóit tartalmazza. Segítségével a kicsik megismerkedhetnek a minták és formák varázslatos világával, miközben fejlődnek finom-motorikus képességeik és a fantáziájuk.

Az halloween varázs doboz útkereső, kézügyesség fejlesztő játékká alakítható.

 

Érdekel, megnézem a terméket

 Bankkártyás fizetés

Kövess minket

Csak nyisd ki a dobozt és kezdődhet a varázslat!