0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Blog varázs

Érzelmi intelligencia fejlesztése - letölthető tök játék

Ma már minden szülő és pedagógus tudja, hogy a gyermekek értelmi intelligenciája és tudásbeli képességei mellett az érzelmi intelligenciája is kiemelten fontos fejlesztendő terület.

Senki sem születik úgy, hogy az érzelmek széles skáláját ismeri és tudja is kezelni. Főleg kisgyermek korban okoz a problémát, hogy a hirtelen megjelenő új érzelmeket a gyerekek nem ismerik és nem tudják feldolgozni. Ez pedig további fusztrációt okoz bennük, tovább nő a harag és a feszültség. Társas kapcsolataik kialakulásakor is hatalmas segítség, ha a kicsik megértik, hogy a másik mit miért csinál, valamint, hogy az ő viselkedésük, hogyan hat társaikra.

 

A kérdés az, hogy az érzelmi intelligencia tanulható-e? A válasz pedig az, hogy igen, persze.

A legfontosabb, hogy beszéljünk minél többet a gyerekekkel, hallgassuk meg őket, akármilyen apró cseprő kis gondról van is szó, hiszen, ami nekünk nem tűnik nagy dolognak, nekik megoldhatatlan problémát jelenthet. Ne bagatelizáljuk a gondjaikat! Ne mondjuk, hogy katonadolog, vagy, hogy a fiúk nem sírnak. Segítsünk inkább nekik szembenézni az érzelmeikkel.

Mondjuk ki mit érez és kínáljunk neki megoldást is. Például: "Tudom, hogy dühös vagy, mert leomlott a tornyod, én is haragszom, ha nem sikerül valami. Gyere építsük újra együtt!"

Kiemelkedő szerepe van még az esti meséknek. Ha csak módunk van rá olvassunk esti mesét minden este. A mese végét ne hagyjuk feldolgozatlanul. Beszéljük meg mit éreztek a szereplők, mit miért csináltak és belőlünk mit váltott ki a mese. 

Természetesen kiváló játékok is vannak az EQ fejlesztésére. Halloween alkalmából, megosztok veletek egy aranyos tökös játékot.

 

 

Töltsétek le a a pdf fájl és nyomtassátok ki. Vágjátok ki a tököt és az arcokat! Az arcokat fordítsátok fejjel lefelé és a gyerekek húzzanak egy kártyát. Rakjátok le a kártyát a tökre és mondja el, milyen érzelmet lát. Plusz pontért meséljetek el egy történetet, mikor éreztetek hasonlóan.

Rémes szórakozást!

Virág

 Bankkártyás fizetés

Kövess minket

Csak nyisd ki a dobozt és kezdődhet a varázslat!