0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Blog varázs

Karácsonyi cukortartó dísz - ingyenes sablonnal

Idén is megrendezik a gyerekek iskolájában a karácsonyi vásárt. A tanító néni azt kérte, legyenek a termékek kézzel készültek, de olyanok amiket egy kisgyerek is megvenne. Legyenek olyanok, amit nem túl bonyolult elkészíteni - tettem hozzá magamban. Én ezeket a cukor tartó karácsonyfa díszeket készítettem, amiknek a leírását és a sablonjait a cikkben találjátok. Remélem ti is kedvet kaptok az alkotáshoz!

Hozzávalók

 • 2 db fehér dekorgumi lap
 • 2 db zöld dekorgumi lap
 • 2 db piros dekorgumi lap
 • barna és arany színű dekorgumi vagy karton papír
 • hobbi ragasztó  vagy ragasztó pisztoly
 • cukorka
 • irattartó "bugyi". vastagabb nejlon zacskó
 • dekor szalag az akasztónak
 • olló vagy szike
 • kisebb fehér és rózsaszín pom-pon
 • fekete filctoll

Ebből a mennyiségű alapanyagból 20 db különféle dísz lesz. Én ragasztó pisztolyt használtam az elkészítéshez, de a hobby ragasztó is jó lesz, csak meg kell várni, hogy rendesen megszáradjon.

A hasukba való cukorkát vegyesen lehet kapni a legtöbb szupermarketben és szét kell válogatni.  A hóember pocakjába a fehér francia drazsét raktam, mert a még szóba jöhető tik-tak cukorkát nem találtam megfelelőnek kisgyerekek számára.

 

 

Először is töltsétek le a sablonokat és annak segítségével vágjátok ki a díszek részeit. A hóember kalapja, lehet a lehulló piros vagy zöld dekorgumi darabokból.

A barna kartont vagy dekorgumit vágjátok kb. 1 cm-es csikokra, ebből készül majd a hóember öve és a fenyőfa törzse. Az ezüst vagy arany papírból készül a hóember csatja. Én egy kiürült bon-bonos doboz belsejét használtam fel a célra.

 

Lássuk először a hóembert! Az irattartó bugyikat vágjuk akkora darabokra, amik kb 2 cm-rel nagyobbak, mint a kivágott hóember forma.

A lyukas felére ragasszuk fel az átlászó nejlon anyagot. Figyeljünk, hogy ne legyen feszes, mert akkor nem férnek alá a cukorkák.

Ha megszáradt, vágjuk körbe a nejlont úgy, hogy ne lógjon ki alulról. Fordítsuk meg a mintát, és rajzoljuk meg a hóember arcát és az orrát készítsük el a piros maradék dekorgumiból.

Az arcán lévő piros pozsgát a saját arcpirosítóm és egy fültisztító pálcika segítségével csináltam. Ragasszuk fel a kalapját is. 

Ezután a tömör felére ragasszuk fel az akasztót, Majd a két felét ragasszuk össze, de úgy, hogy az alján egy kb 2-3 cm-es részt nem ragasztunk meg. Olyan lesz mint egy kis zsebecske. A nyitva hagyott részen töltsük bele a cukorkákat, majd zárjuk le ragasztóval a rést.

Az elkészült hóember kalapját díszítsük karácsonyi konfettivel, illetve szalagból készíthetünk neki sálat.

A télapó és karáscsonyfa díszekkel is hasonlóan járjunk el, csak a mikulás fejét külön készítsük el és a legvégén ragasszuk fel. Az orra és a szeme kis méretű pomponból készült, ami bármelyik hobbiboltban vagy a legtöbb papírboltban kapható.

Ugyan így szép lesz ha papírból vagy vattából csináljátok. Legyetek leleményesek, használjátok fel az otthon található alapanyagaitokat! 

A karácsonyfát díszítsük csillaggal és apró gyönygyökkel, vagy strasszokkal.

Remélem sikere lesz a vásáron!

Kellemes készülődést kívánok!

Virág

 

Szeretnék még ilyen kreatív ötleteket kapni!

 

Kedvet kaptál az alkotáshoz? Próbáld ki Manó varázsdobozunkat!

Sok helyen hagyomány, hogy karácsony előtt apró manólakok jelennek meg a lakásban majd apró csínyeket követnek el. Például összekötik a cipőfűzőket, reggelre megeszik a kitett sütit vagy éppen elmozdítják a tárgyakat. 
Szeretnéd, ha karácsonyra beköltözne hozzátok pár pajkos manó? 
Akkor ez a doboz neked készült!

Érdekel, megnézem a terméket

 

Kedvet kaptál az alkotáshoz? Próbáld ki Karácsony varázsdobozunkat!

Unod már a sok olcsó egyen karácsonyfadíszt? Szeretnétek idén a gyerekek alkotásaival díszíteni a fát?
Akkor ez a doboz neked készült!
Ebben a dobozban 10 karácsonyi dekorációhoz elegendő hozzávalót találsz!

Érdekel, megnézem a terméket

 Bankkártyás fizetés

Kövess minket

Csak nyisd ki a dobozt és kezdődhet a varázslat!