0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Blog varázs

A nagy tojásfesték teszt - kipróbáltuk, hogy neked már ne kelljen!

Húsvét előtti hetekben, több, mint negyven tojást fújtam ki és körbejártam a környező nagyobb áruházakat tojásfestékért. Mindezt azért, hogy egy szép szombati napon neki üljünk a gyerekekkel és mindet kipróbáljuk.

Az a tervünk, hogy a tojásokat a kertben álló fűzfára aggatjuk fel, úgyhogy a festékek időtállóságáról is beszámolok majd. 
A tojásfestékeket egytől ötig pontoztuk, a legrosszabb egy tojást, a legjobb öt tojást kapott.

 

1. Pepco sablon színező 


 

A Pepcoból 3 versenyzőt neveztünk. Az első egy sablon színezős csomag volt. A csomagban van négy pici filc  toll és 3 sablon. A lényeg hogy a sablont oda kell tartani  tojáshoz és a sablonon át kiszínezni. 

 

 

A sablon csak akkor jó, ha éppen megfelelő a tojás méret, ezért jó pár tojásunk kiesett. Ezért levontunk egy pontot. A filcek közül csak a kék és a zöld fogott rendesen, két filctoll használhatatlan volt.

 

 

Kicsit nehéz volt a kis gyerek kezeknek egyszerre színezni és tartani a sablont, de a végeredmény elég tűrhető lett. Összesen ezért ez a csomag 3 tojáspontot kapott.

 

 

Szeretnék még ilyen kreatív ötleteket kapni!

 

 2. Pepco alárajzolós festék


Ennek a festéknek a lényege, hogy a csomaghoz jár egy fehér filc, amivel mintát rajzolsz, aztán belemártod a festékbe és minta kirajzolódik. 

Elvileg. 

Tehát forró vízben feloldottuk a festéket egy evőkanál ecettel, ahogy kell aztán rárajzoltuk a mintát és mehet a festékbe. A mintánk sajnos elveszett. Próbáltuk utólag rárajzolni, de semmi sem segített. 

A festékek közül, egyedül a kék fogott rendesen, de az is zöld lett. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem hófehér, hanem hagyományos világosbarna tojásaink voltak. 

Ezért ez a csomag 2 tojáspontot kapott tőlünk.

 

 

 3.  Pepco hőrezsugorodó fólia


Nagy sikere volt a hőrezsugorodó fóliáknak. A dolog egyszerű: ráhúzod a tojásra és hő  hatására összemegy. Nem is kellett forralgatnunk a tojásokat, ahogy a leírásban volt, elég volt ráönteni a vizet a vízforralóból.

 

 

Párszor megbökdösték a fiúk a kanállal és kész is volt. Akkor is szép lett a minta, ha kicsit csálén tették fel a fóliát, nem is tudtunk mibe belekötni. A dolog mókás és mutatós, nem igényel nagy szakértelmet.

Ez a csomag 5 tojáspontot kapott.

 

 4. Lidl márvány hatású festék


 

Igen jól látjátok! Ez csomag egy nyomorult kis tojáspontot sem érdemelt. Nagy csalódás volt idén a Lidl festék kínálata. tavaly is vettünk és akkor elég szépen sikerültek, de idén egyik sem sikerült rendesen.

 

 

 

Először be kell festeni a tojásokat a szokásos forró víz ecet kombóval. Egyik festék sem fogott rendesen, de gondoltuk majd a márvány hatás segít. Óriásit tévedtünk. A csomagban van két nejlon kesztyű is amivel szét kell macatolni a kis fiolákban kapott festéket, amit előzőleg forró vízbe mártunk, hogy folyósabb legyen.

A színtelen tojásokat, bepamacsolták a gyerekek festékkel, de nem lett márványos inkább undorító, mintha koszos lenne ráadásul még mindig ragad. 

 

 5. Lild porfesték


A szokásos forrald ecettel típusú festék. Minden szín fogott, de nem lettek a tojások olyan élénkek, mint a képeken, inkább rusztikusak.

Mivel ennek ellenére jól néznek ki, 3 tojáspontot szavaztunk meg erre a csomagra.

 

 

 6. Lild akril festék


Az akril festékkel kicsit mentett a Lidl, de mivel ez nem egy hagyományos tojás festék, nem is igazán számít versenyzőnek. 

A kifújt tojásokat hurkapálcikára húztam és gyurmával rögzítettem. Ezután a gyerekek ecsettel kifestették. 

 

 

Mivel akril festék, nem tempera, a kész művek vízállóak, bár száradás után kicsit mattak. 

 

 

7. Tesco fémesen csillogó festék


 

A festék két részből áll. A hagyományos por alakú festékből és egy kis zacskó ezüst színű festékből.

Jött a hagyományos forralás ecet kavargatás. A festékek egész jól fogtak. 

Azután következett a "fémesítés". Kicsit meleg vízbe kellett tenni a zacskót, hogy az ezüst festék ne legyen kemény, de nekünk olyan folyós lett, hogy nem tapadt meg rendesen a tojásokon. De legalább mindent jól összekentünk vele.

 

 

8. Tesco hőre zsugorodó fólia


Jópofa minták, és gyors, látványos zsugorodás. Ez a fólia, ha kicsit csálén rakták fel a gyerekek, nem passzolt rendesen, ezért levontunk egy tojáspontot.

Összesen 4 tojáspontot érdemelt a csomag.

 

 

 

Szeretnék még ilyen kreatív ötleteket kapni!

 

Összesítésben a Pepco hőre zsugorodó fólia nyerte a tesztet. Második helyen pedig holt versenyben a Lidl akril festéke és a Tesco hőre zsugorodó fóliája végzett. 

Remélem tetszett a teszt, ha van bármilyen jól bevált tojásfestő praktikátok, ne habozzatok megosztani velem, akár itt kommentben, emailen vagy a facebook oldalalmon!

Jó készülődést kívánok!

Virág

Kézműveskedj együtt a gyerekekkel! Próbáld ki Tavaszi varázsdobozunkat!

 

Hogyan lehet minőségi időt tölteni gyermekeddel órákig tartó előkészületek nélkül?

Ebben a dobozban 10 tavaszi feladathoz elegendő hozzávalót találsz!

 

Kézműveskedj együtt a gyerekekkel! Próbáld ki Húsvéti varázsdobozunkat!

 

Hogyan lehet minőségi időt tölteni gyermekeddel órákig tartó előkészületek nélkül?

Ebben a dobozban 10 húsvéti feladathoz elegendő hozzávalót találsz!

 Bankkártyás fizetés

Kövess minket

Csak nyisd ki a dobozt és kezdődhet a varázslat!