0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Blog varázs

Jégbezárt állatok megmentése

Közeledik a nyár ezért, ma egy kellemes hűsítő játékot ajánlok nektek. Mi is lenne jobb egy forró nyári napon, mint egy hatalmas jégtömböt kalapálni az udvaron?

Amikor egyik nyári napon olvasztottam le a hűtőt, a gyerekek meglepően jól elvoltak a lehulló jégdarabokkal. Innen jött az ötlet, miért ne fagyaszthatnék le kifejezetten nekik jég tömböt, amivel szórakozhatnak?

Hozzávalók

  • Kék ételfesték
  • Víz
  • Egy nagyobb műanyag doboz
  • Műanyag játékok

Maga a művelet nagyon egyszerű: a megmentésre szoruló állatokat bele kell fagyasztani a vízbe.

 

Szeretnék még ilyen kreatív ötleteket kapni!

 

 

Egyetlen trükk van csupán, ne öntsük bele az összes vizet az edénybe, mert akkor a műanyag játékok mind a víz tetejére fagynak. Rétegesen kell berakni a játékokat és a vizet a fagyasztóba.

Én tengeri állatokat vettem (beszerezhető ITT) és a vízbe kék ételfestéket kevertem, hiszen mégiscsak a tengerbe fagytak bele szegény jószágok egy hirtelen jött jégkorszak során. De ugyanígy felhasználhatóak az otthon található műanyag katonák, dínók vagy akár lego figurák is.

A kész jégtömbből az állatokat  a gyerekek kalapáccsal és langyos víz locsolással mentették ki. Mondhatom nagy sikere volt, nyáron nem győzöm elég gyorsan készíteni a színes jégcsapdákat!

Jó szórakozást!

Virág

 Bankkártyás fizetés

Kövess minket

Csak nyisd ki a dobozt és kezdődhet a varázslat!